Dacia este iarăși liderul pieței de automobile noi în Moldova

În ianuarie au devenit cunoscute datele privind comercializarea automobile noi în Moldova, a. 2016. Al șaptelea an consecutiv (din a.2010 ) marca Dacia deține locul 1.
Conform datelor ÎS Registru S.A., în a. 2016 au fost înregistrate 724 automobile Dacia noi, adică 17,3% din numărul total de 4186 unități. E de menționat, că totalurile anului 2016 arată că Dacia a ocupat locurile de frunte în toate clasele, unde sunt prezente modelele acestei mărci, iar în unele dintre ele dețin întâietatea totală.

În clasa “В” (mică) marca Dacia are 502 unități din 939, adică 53% din numărul total. Modelul Logan – locul 1 , Logan MCV – 3, iar Sandero – 5.

În clasa SUV-urilor compacte Dacia Duster deține locul 2 și 11% , cu 129 exemplare comercializate.

În clasa “M” (minivan/ MPV) Dacia a vândut 41 unități din 59, adică 69% din numărul total. Dacia Dokker deține aici locul 1, Dacia Lodgy – 2.

În clasa “LCV” (ușoare comerciale până la 2 t) locul 1 aparține Dacia Dokker VAN, 52 unități din 70, adică 74% din numărul total.

Conform tradiției, Dacia are o imagine foarte bună pentru clienții corporativi, care consideră că automobilele de marca Dacia sunt cele mai potrivite pentru lucru, dat fiind că oferă calitate și siguranță la un preț mai mic. Este tot ce se cere de la un automobil de serviciu .

În prezent marca Dacia oferă cumpărătorilor versiunile înnoite ale modelelor Logan, Logan MCV și Sandero, dar și versiunea specială Black Touch a crossoverului Duster.

În următoarele 2-3 luni Salonul auto din Chișinău va oferi cumpărătorilor un Dacia Duster într-o nouă completare – cutie automată, motor diesel și tracțiune pe față.