Dacia Duster cu motor de Mercedes: Dacia vinde cel mai puternic model.

Dacia Duster ascunde o mare surpriză sub capotă. Dacă stai cu ochii pe mașinile Dacia, atunci clar trebuie să fii atent la ce a pregătit Renault.

Lasalonulauto din Paris, din 2018, Dacia a anunțat o schimbare pentru Duster.Producătorul a decis să facă acest SUV românesc mai puternic ca niciodată. Șinu doar atât, dar mai și folosește un motor pe care Mercedes îl pune pemașinile sale.

Dacia Duster vaavea, un nou motor: 1.3 TCe. Acesta ealimentat cu benzină și face partedin noua gamă Energy TCe. Afost dezvoltat de la zero și este folosit lacomun de alianța Renault – Nissan cu partenerii de la Daimler.

Duster cu acest motor setează și un record:cel mai puternic motor din portofoliul companiei românești.Astfel, conform informațiilor oficiale, motorul 1.3 TCe cu 130 de cai putereare un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 de rotații. În egală măsură,1.3 TCecu 150 de cai putere oferă un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 de rotații.

Noile motorizări vor fi disponibile atât peversiuni 4×2 de Dacia Duster, cât și pe versiuni 4×4. abia din a doua jumătatea anului 2019.

Motorizarea efolosită și de Mercedes pe mașinile din clasa compactă. În afară de Duster șide mașinile Mercedes, motorul va mai fi folosit pe modele Renault – Clio,Captur, Talisman și Espace, dar și pe modele Nissan .