ISTORIA NOASTRA

Oferirea accesului la mobilitate cât mai multor persoane

De la început, Dacia și-a propus să ofere cât mai multor persoane acces la mașini noi, esențiale și robuste. De-a lungul anilor, brandul a evoluat odată cu vremurile. A reușit să se adapteze la cerințele clienților săi, păstrându-și în același timp ADN-ul. Dar pentru a face acest lucru, a încălcat în mod repetat codurile și a zdruncinat piața auto. Fiecare dintre modelele sale emblematice este o revoluție în felul său.
DACIA, UN BRAND NĂSCUT DE DOUA ORI
Dacia s-a născut în România în 1966, cu un obiectiv clar: să ofere mașini moderne, robuste și economice tuturor românilor. Denumirea sa este direct inspirată din numele dat de romani teritoriului României de astăzi.
Preluarea Dacia de către Renault în 1999 a marcat un punct de cotitură strategică. Se face o pauză din punct de vedere al calității. Dacia devine o marcă a Grupului Renault.
LANSAREA LOGAN, ÎN 2004...
...semnalează renașterea mărcii. Logan este un sedan de familie modern și robust, conceput inițial pentru piețele emergente la prețul imbatabil de 5000 de euro. A fost o revoluție pe piața auto, care i-a adus un mare succes comercial, inclusiv în Europa de Vest, unde Logan și-a făcut apariția în 2005.
LANSAREA SANDERO ÎN 2008
Sandero este a doua lansare majoră a Daciei. Este, de asemenea, cel mai mare succes comercial al lui. Numeroasele sale avantaje – proporții generoase, un spirit practic și versatil, un preț accesibil – Sandero a devenit cea mai vândută mașină pentru persoane fizice din Europa.
LANSAREA DUSTER ÎN 2010
Cu Duster, Dacia scutură din nou ideile preconcepute despre mașini. Duster nu este doar cel mai mic dintre SUV-uri, este și un vehicul atractiv, cu capacități reale de traversare. Succesul comercial este din nou.   
O POVESTE DE SUCCES CARE CONTINUA
Astăzi, marca Dacia este prezentă în 44 de țări din Europa și din jurul Mediteranei și are peste 7 milioane de clienți.
 O nouă revoluție este în desfășurare: Spring, mașina mică, electrică, accesibilă cât mai multor oameni.

Vrei să afli mai multe despre Dacia?

Dacia en [pays]
Dacia
Modele concept
Dacia - Valeurs
Filosofia Dacia
Automobile si viziuni